• 28.04.2024

Яким буде харчування в школах

Сер 31, 2021

З 1 вересня всі школярі повинні харчуватися по-новому.

В шкільному меню буде зроблено акцент на користь і різноманітність продуктів. Зі звичного меню назавжди прибрали ковбасу і сосиски. Раціон буде повторятися тільки раз в два місяці.

Встановлено обмеження по використанню цукру та солі. До раціону почнуть добавляти прянощі. Також добавили соуси – бешамель, вершковий, рибний та інші.

Якщо у дитини є заключення лікаря, що він потребує спеціальної дієти, то він отримає їжу у відповідності зі станом свого здоров’я. Зокрема, можуть виключити продукти, що містять глютен або алергени.

Для впевненості, що їдять діти, можна запровадити приклад де будуть проводитись дегустації для батьків, щоб вибрати оптимальне меню. Крім того знімок контрольної порції можна розміщати в соцмережах і відправляти в офіційні групи батькам.

Перехідний період встановлено до 1 січня 2022 року. За цей час треба затвердити меню, заключити нові договори на поставку харчових продуктів.

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактик хвороб МОЗ України» проводить лабораторні дослідження харчових продуктів. За довідками та консультаціями щодо укладання угод на проведення досліджень звертайтесь за телефоном (0522) 33-20-16.