• 29.04.2024

При моніторингових дослідженнях ентеровіруси не знайдені

Лип 14, 2017

      В Україні зберігається ризик повернення вірусу поліомієліту. Окрім України, в переліку країн ризику по поліомієліту через низький рівень вакцинації, знаходяться Камерун, Центрально-Африканська Республіка, Чад, Конго, Екваторіальна Гвінея, Ефіопія, Ірак, Кенія, Ліберія, М’янма, Нігер, Сьєрра-Леоне, Сомалі, Південний Судан, Сирійська Арабська Республіка.

     Наказом МОЗ України  від 26.04.2017р. №458 затверджено Заходи щодо підтримки Україною статусу країни, вільної від поліомієліту, на 2017-2020 роки.        

 ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» відповідно до своїх повноважень  та згідно даних Заходів проводить моніторингові вірусологічні дослідження на ентеровіруси.

  За 6 місяців 2017 року проведено вірусологічні дослідження 53 проб (вода питна, стічна та з відкритих водоймищ). Досліджено біоматеріал від 21 хворого на нейроінфекції та обстежено 35 здорових дітей дошкільного віку із організованих дитячих колективів. Віруси поліомієліту та інші ентеровіруси у досліджених пробах з об’єктів довкілля та в біологічних матеріалах від людей не виділялись.  

       Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua.

 

821 Переглядів