• 29.04.2024

І знову про важливість імунізації проти COVID-19

Жов 19, 2021

Сьогодні відбулася виробнича нарада під головуванням в.о. генерального директора ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Надії Оперчук та відділів головного офісу центру, районних відділів та відділень установи.

Головними питаннями засідання були:

  • Рівень захворюваності на коронавірусну інфекцію в області, захворюваність на COVID-19 серед дітей, показник летальності в регіоні порівняно із значеннями інших областей та посилений контроль щодо проведення протиепідемічних заходів у всіх районах області.

 

  • Продовження проведення раптового обстеження працівників харчоблоків закладів освіти, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, дитячих будинків інтернатів на наявність носійства патогенного стафілококу відповідно до постанови головного державного санітарного лікаря України від 07.10.2021 №15 «Щодо організації проведення позачергових обстежень працівників харчоблоків закладів освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, дитячих будинках інтернатах у зв’язку погіршення епідемічної ситуації». Також акцентувалось увага на організації контролю щодо виявлення під час обстежень позитивних результатів: підготовка відповідних документів щодо відсторонення від роботи та лікування.

 

  • Проведення імунізації в регіоні: проведення щеплень пріоритетним групам населення згідно наказу МОЗ від 04.10.2021 №2153 «Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням»; введення в дію правил міжрегіонального перевезення з 21.10.2021 року; введення в дію COVID-сертифікатів: після проходження вакцинації або проведення ПЛР тестування.

 

  • Виконання цільових показників імунізації проти COVID-19 відповідно Доручення Міністра охорони здоров’я України, контроль відділом імунопрофілактики за роботою центрів та пунктів вакцинації в області та закріплення Центру контролю та профілактики хвороб як куратора з імунізації за Добровеличківською ТГ.