• 27.04.2024

Спільне засідання робочих груп

Лис 5, 2021

Сьогодні головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук взяла активну участь у спільному засіданні робочих групи з метою напрацювання пропозицій щодо вирішення проблемних питань діяльності малого і мікробізнесу, з перевірки дотримання протиепідемічних заходів в об’єктах сфери обслуговування та у громадському транспорті, обласної ради підприємців.

Актуальним питанням було організація роботи бізнесу в умовах введення обмежувальних заходів, пов’язаних із запобіганням поширення корона вірусної хвороби.

Надія Оперчук розповідала про епідемічну ситуацію з коронавірусної інфекції та показники захворюваності населення області, детально зупинилась на питанні дотримання протиепідемічних заходів та вимог, які є законодавчо дієвими. Організація роботи бізнесу в умовах введення обмежувальних заходів , пов’язаних із запобіганням коронавірусної хвороби COVID-19 регулюється постановою КМУ від 9 грудня 2020 р. № 1236 (зі змінами) «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», постановами Головного державного санітарного лікаря відповідно профільного напрямку, тощо.