• 26.04.2024

Засідання міжвідомчої групи із Стратегії розвитку імунопрофілактики

Лис 17, 2021

Сьогодні головна Державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук та провідні спеціалісти з імунопрофілактики та епідеміологічного спостереження приймали участь у засіданні міжвідомчої робочої групи з розробки Стратегії розвитку імунопрофілактики, на період до 2030 року.

Головним питанням зустрічі стало обговорення координації, впровадження та моніторингу виконання плану дій для реалізації Стратегії розвитку імунопрофілактики на обласному та регіональному рівнях.

Надія Оперчук у своєму виступі зазначила, що першочерговим завданням для впровадження Стратегії з розвитку імунопрофілактики мають бути чіткі позиції на законодавчому рівні щодо Центрів контролю та профілактики хвороб та департаментів охорони здоров’я з питань імунопрофілактики. На сьогодні в нашій області є повна взаємодія між двома вищезазначеними відомствами, про що свідчать показники виконання плану по рутинній імунізації, які мають високі середньостатистичні значення по Україні. В Кіровоградській області нещодавно в Центі контролю та профілактики хвороб запрацював відділ імунопрофілактики, на який тепер покладено завдання розробки регіональної стратегії та комплексного плану з імунопрофілактики в регіоні. Особливо гостро стоїть питання ревакцинації дорослого населення від дифтерії та правця, що має єдиний низький показник виконання ніж середньостатистичні по Україні.

Тому питання створення Стратегії з розвитку імунопрофілактики в Кіровоградській області є досить важливим та актуальним на сьогоднішній день.