• 27.04.2024

Інформування народних депутатів області про епідемічну ситуацію з COVID-19

Лис 30, 2021

Сьогодні головну державну санітарну лікарку Кіровоградської області Надію Оперчук запросили на засідання VII сесії Кіровоградської обласної ради проінформувати народних депутатів про епідемічну ситуацію з COVID-19 в Кіровоградській області.

Кіровоградська область знаходиться в «жовтій» зоні епіднебезпеки, враховуючи всі індикаторні показники, згідно затверджених нормативних документів. Крім того Надія Оперчук інформувала щодо захворюваності по регіону як дорослого населення так і дітей, ураження коронавірусною хворобою за віковою структурою та летальність, що має високий показник в Україні. Також зазначалась інформація, щодо підтверджених випадків COVID-19 у закладах освіти області і закладах охорони здоров’я та як організований комплекс протиепідемічних заходів відповідно до встановлених вимог.

На сьогодні вірусологічна лабораторія обласного центру контролю та профілактики хвороб проводить дослідження на підтвердження або спростування зараження коронавірусною хворобою. 97% усіх проведених ПЛР-тестів в області проведено ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Щодо вакцинації дітей, Кіровоградська область має позитивну динаміку. Це говорить про те, що батьки усвідомлюють весь ризик на наслідки короновірусної хвороби, та мають бажання захистити своїх дітей.

Після доповіді, депутати обласної ради задавали питання щодо проведення досліджень у віддалених точках нашої області, про забезпеченість швидкими тестами сімейних лікарів за захист дітей під час пікового наростання COVID-19, на що Надія Оперчук надала вичерпні відповіді.