• 27.04.2024

Антибіотикорезистентність в радіоефірі

Січ 14, 2022

Сьогодні головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук взяла участь у радіоефірі UA: Українське радіо щодо антибіотикорезистентності.

Надія Оперчук говорила про те, що з 1 квітня в аптеках України антибактеріальні препарати можна буде придбати тільки за електронним рецептом від сімейного лікаря.

Також зазначалось, що з липня місяця поточного року планується початок аналогічного обліку за психотропними та наркотичними лікарськими засобами. А з жовтня місяця буде введено рецептурний облік всіх лікарських засобів, які зареєстровані в України.

За словами Надії Оперчук питання антибіотикорезистентності стоїть дуже гостро, тому що самопризначення таких препаратів, безвідповідальне ставлення та неконтрольоване використання призводе до жахливих наслідків, які мають невтішну статистику.

Дане питання глобально розглядається по всьому світі, тому закликаємо звертатися в першу чергу до кваліфікованих спеціалістів, які допоможуть призначити правильне лікування і застосовувати антибіотики якнайрідше.