• 29.04.2024

Рекомендації для батьків щодо підтримки дітей, які втратили здоров’я та зазнали ушкоджень внаслідок війни

Чер 16, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з ЮНІСЕФ в Україні надає рекомендації

Уже понад дітей поранені під час війни. І це лише офіційна цифра. За нею стоять реальні життя дітей, які поділилося на «до» і «після». А ще — життя пригнічених і стурбованих батьків, на яких одночасно звалюється безліч запитань, які потребують негайних відповідей і дій.

Наприклад, треба зрозуміти, як поводитися з дитиною в нових умовах та підтримати її, як пояснити все їй та її братам і сестрам, як зробити так, аби дитина відчувала, що вона — повноцінна, допомогти їй адаптуватися і впоратися з труднощами… Зрештою, як не нашкодити й не зробити гірше?

Щоби допомогти батькам, зберегти їхній ресурс, якого й так бракує, Представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні спільно зі Всеукраїнський громадський Центр "Волонтер" розробили рекомендації, як підтримати дітей, які втратили здоров’я та зазнали ушкоджень унаслідок війни. Пам'ятка дає відповіді на першочергові запитання, що турбують батьків. Ознайомтесь за посиланням — https://uni.cf/3zG4jcc

Пам’ятайте, від налаштованості та настрою батьків великою мірою залежить налаштованість дитини та ефективність процесу її лікування та реабілітації!