• 27.04.2024

Як запобігти емоційному вигоранню

Лип 6, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Міністерством охорони здоров’я України надає поради:

? Як запобігти емоційному вигоранню, постійному відчуттю виснаження? Як зберегти тонус і ефективність, коли ризик зламатись через інтенсивне волонтерство чи постійну працю надзвичайно високий?

? Дізнавайся у новому епізоді нашого анімаційного серіалу «Подбати про себе».

Користь волонтерства у країні, що воює — неймовірна. Та якщо ти допомагаєш постійно, без перерви на себе, то сильно ризикуєш вигоріти. Тоді ти ще довго відчуватимеш знесилення, апатію, знецінення своєї роботи, бажання кинути все.

? Річ у тім, що різні ділянки нашого мозку відповідають за абсолютно різні навички й функції. І коли наше життя стає одноманітним, мозок «вимикає» зони, які ми не залучаємо. Та праця, яка ще недавно приносила тобі драйв і відчуття цінності для країни, раптом стає рутиною без чіткої мети.

Але вихід є. Про нього у відео розказує Andriy Kozinchuk — військовий психолог, офіцер ЗСУ, член Руху ветеранів України, який і зараз на передовій.

?‍♀️?‍♂️ Дивись та поширюй цей ролик серед знайомих волонтерів і волонтерок, яким це може стати в пригоді. Бо лише відчуваючи себе вмотивованими та повними сил, ми зможемо й надалі ефективно допомагати одне одному.

? Серіал «Подбати про себе» про психологічну самодопомогу під час війни створила команда проєкту «Твій сімейний лікар» за підтримки Проект USAID HealthLink.

❤️ Подбай про себе так, як дбаєш про Україну!

602 Переглядів