• 28.04.2024

Лікування методом перитонеального діалізу в амбулаторних умовах

Лип 18, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Національною службою здоров'я України інформує

Лікування методом перитонеального діалізу в амбулаторних умовах – включене в Програму медичних гарантій-2022 та повністю безоплатне для українців. Вартість послуги медзакладу відшкодовує НСЗУ.
 Щоб отримати лікування, необхідне направлення. Виписати його може лікар-нефролог або лікар-нефролог дитячий після встановлення відповідного діагнозу.
 В межах пакету “Лікування пацієнтів методом перитонеального діалізу в амбулаторних умовах” безоплатно забезпечується:
 Первинний огляд та подальше лікарське спостереження за станом життєво важливих функцій організму.
 Призначення лікування методом перитонеального діалізу із зазначенням типу розчину, об’єму розчину, кратності проведення обмінів, виду перитонеального діалізу.
Спостереження за ефективністю (адекватністю) діалізного лікування методами ПАПД або АПД.
Своєчасна діагностика, профілактика та лікування інфекційних та неінфекційних ускладнень перитонеального діалізу.
 Проведення необхідних лабораторних досліджень (розгорнутий клінічний аналіз крові; ліпідний профіль; контроль залишкової функції нирок (ЗФН); тест перитонеальної рівноваги (PET) тощо).
 Забезпечення лікарськими засобами відповідно до Національного переліку основних лікарських засобів та медичними виробами та розхідними матеріалами тощо.
 Повний перелік обсягу послуг можна прочитати за цим посиланням: https://contracting.nszu.gov.ua/vimogi-pmg-2022

(Оберіть пакет 16 “Лікування пацієнтів методом перитонеального діалізу в амбулаторних умовах”, файл “Специфікація”).

 НСЗУ оплачує медзакладам за одну особу на день 861 гривню за проведення постійного перитонеального діалізу та 1582 гривні за проведення апаратного перитонеального діалізу.
Найближчий медзаклад, де проводиться лікування методом гемодіалізу, за договором з НСЗУ може порадити лікар-нефролог, який виписав направлення. Або зателефонуйте до контактного центру НСЗУ за номером 16-77. Оператори підкажуть адреси та контакти медзакладів, до яких можна звернутися для отримання послуги.