• 29.04.2024

Гепатити В та С виліковні. Лікування безкоштовне

Лип 28, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Центром громадського здоров’я України надає інформацію

Вірусні гепатити В і С — це хронічне захворювання, лікування якого існує. Це не вирок! Завдяки профілактиці вірусних гепатитів ви можете захистити інших від інфікування, а ефективне лікування допоможе вам одужати або значно стримати захворювання.

Нині існує якісне та ефективне лікування вірусного гепатиту С. І найголовніше — безоплатне! Понад 95% людей, які мають вірусний гепатит С, повністю одужають після три- або шестимісячного прийому ліків. Дізнатися про наявність препаратів у вашому регіоні можна за телефоном гарячої лінії 0–800–50–33–10.

Попри небезпечність вірусу, у більшості хворих ураження печінки розвивається досить повільно (інколи — через 20–30 років). Але навіть якщо вірус зараз не призводить до помітних уражень печінки, лікування показано абсолютно всім хворим. Хоч і не є нагальним для тих, у кого відсутні такі ураження.

Численні дослідження доводять, що вірусний гепатит С виліковний. Пацієнти, які мають вірусний гепатит С, незалежно від стадії ураження печінки можуть бути повністю вилікувані. Що раніше розпочати лікування — то вищими будуть шанси на одужання.

Лікування вірусного гепатиту В довготривале. Однак завдяки вчасному та регулярному прийомі лікарських засобів, розвиток хвороби можна значно стримати. Лікування від вірусного гепатиту В можна також отримати безоплатно.