• 27.04.2024

Проведення комунікаційної активності до Всесвітнього Дня боротьби з гепатитом у Новгородківському відділенні.

Лип 29, 2022

Працівниками Новгородківського відділення "ДУ Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" Сулимою Л.А. та Ковальовою Д.М. до Всесвітнього дня боротьби з Гепатитом проведені   інформаційно - просвітницькі заходи та санітарно-освітня робота серед населення Новгородківської ТГ.

Метою заходів є  інформування жителів громади  про  важливість попередження ризиків захворювання на Гепатит В та інші вакцино-керовані інфекції а також  проінформувати про  доцільність  своєчасної вакцинації  особливо у військовий час.

Проведено зустрічі з сімейним лікарем  Летою О.Р. щодо організації обслуговування  ВПО,   із начальником відділу освіти Новгородківської селищної ради Семеновою І.В. щодо організації інформаційного повідомлення на сайтах навчальних закладів про  необхідність формування у батьків  та молоді  свідомого ставлення до здоров’я дітей,   запобігання виникненню таких хвороб , як Гепатит В, Дифтерія, Кашлюк, Кір та краснуха, Правець, Поліомієліт шляхом своєчасної вакцинації. Поновлення  інформації про небезпеку  COVID-19 та профілактику  виникнення кишкових захворювань. Домовилися про співпрацю у рамках спільної роботи під час проведення тематичних семінарів, колегій , інформаційних заходів з педагогічними працівниками  та учнями навчальних закладів щодо профілактики інфекційних захворювань у дитячих закладах, дотримання  санітарних норм при організації навчального процесу та з інших проблемних питань.