• 29.04.2024

Центр громадського здоров’я розробив регіональні профілі громадського здоров’я

Сер 25, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Центром громадського здоров’я України інформує

Для вивчення, оцінки санітарно-епідемічної ситуації, виявлення причинно-наслідкових зв’язків між станом здоров’я населення та впливом на нього факторів середовища життєдіяльності Центр громадського здоров’я розробив перші пілотні регіональні профілі громадського здоров’я.

Основне завдання профілів — відслідковувати стан здоров’я населення за напрямками, які включають народжуваність та смертність населення, інфекційні хвороби, вплив стану доклілля на здоров’я населення, професійні хвороби та охорона праці та інші.

Такі комплексні дані дозволяють виявляти проблеми у сфері громадського здоров’я та інформувати про них представників органів влади на національному, обласному та місцевому рівнях.

Це, зі свого боку, допоможе визначити першочергові заходи для регіональних програм, широко залучати до цього процесу ОТГ для пошуку проблем на місцях, а також ефективно розподіляти обмежені ресурси на інтервенції.

Переглянути регіональні профілі громадського здоров’я можна на сайті #ЦГЗ: https://bit.ly/3Cr7LJa