• 26.04.2024

МОЗ уперше транспортує поранених українців спеціалізованим евакуаційним автобусом

Сер 31, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Міністерством охорони здоров’я Україні інформує

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко під час робочого візиту до обласних центрів відвідав один із закладів охорони здоров’я, звідки постраждалі від війни українці були вперше транспортовані на подальше лікування спеціалізованим евакуаційним автобусом.

Евакуаційні автобуси Україна отримує за технічної підтримки ВООЗ та уряду Норвегії. Перший із п’яти таких спеціалізованих автобусів для підвищення ефективності та якості медичної евакуації українських пацієнтів на лікування до клінік ЄС уже переданий нашій країні та задіяний в проведенні медичної евакуації. Співфінансування виробництва автобусів здійснив Європейський Союз.

Технічні можливості транспорту дозволяють забезпечувати 48 годин автономної підтримки реанімаційних заходів для п’яти пацієнтів при безперервному транспортуванні на відстань до 2000 км.

Нині транспортують людей із мінно-вибуховими пораненнями та опіками, які вони отримали внаслідок ворожих обстрілів. Пацієнтів евакуювали зі Сходу, з прифронтових територій, а також території, де наразі тривають активні бойові дії. Спочатку людей евакуюють до медичних закладів, де медики стабілізують їхній стан, і далі, за потреби транспортують до клінік Європи