• 28.04.2024

ГОТУЄМО ДІТЕЙ ДО ШКОЛИ

Сер 16, 2018

У рамках інформаційної кампанії «ДО ШКОЛИ», яку проводить Міністерство охорони здоров’я України до початку навчального року, нагадуємо батькам про основні заходи профілактики інфекційних захворювань. 

Готуючи дитину у школу, особливо першокласників, рекомендуємо нагадати дитині про основні правила особистої гігієни. Знання та навички дитини щодо обов’язкового дотримання у школі правил гігієни, а саме – миття рук із милом перед прийманням їжі та після відвідування вбиральні, а також використання дитиною індивідуальних пляшок із питною водою гарантованої якості дозволять запобігти захворюванню кишковими та іншими інфекціями.    

Разом із своїм педіатром або сімейним лікарем заздалегідь перевірте, чи отримала Ваша дитина усі необхідні щеплення згідно Національного календаря профілактичних щеплень та її віку. Якщо з різних причин деякі щеплення відсутні, то бажано надолужити усі пропущені щеплення до початку навчального року. Наразі заклади охорони здоров’я області достатньо забезпечені усіма видами вакцин. Вакцинація дітей проводиться  безкоштовно.

Відповідно до Календаря профілактичних щеплень в Україні у 6-річному віці діти повинні отримати планові щеплення проти 6 інфекцій: дифтерії, правця, поліомієліту, кору, епідемічного паротиту та краснухи.     

На завадить порадитись із лікарем стосовно проведення дитині додаткових профілактичних щеплень, наприклад проти грипу.

Ніколи не відправляйте дитину у школу, якщо у неї є ознаки захворювання, такі як підвищення температури, нежить, кашель, висипка, розлади травлення та ін. Слідкуйте щоб у класі, де навчається ваша дитина також не було хворих дітей.

Ці прості речі зведуть до мінімуму ризик «підхопити» інфекцію в школі та попередять виникнення спалахів інфекційних хвороб у дитячих колективах.         

Бажаємо дітям та батькам успішного та безпечного навчального року!

 

                            

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua.

 

611 Переглядів