• 26.04.2024

Нові випадки кору зареєстровано на Кіровоградщині

Жов 3, 2018

 

 За останній тиждень зареєстровано 6 нових лабораторно підтверджених випадків кору на Кіровоградщині, з них  1 випадок  у дорослої особи та 5 випадків серед дітей, всі захворілі з Новомиргородського району.

  Захворілі  госпіталізовані в інфекційне відділення закладу охорони здоров’я за місцем проживання з середнім ступенем важкості захворювання. 

   На разі триває епідрозслідування та проведення протиепідемічних заходів у вогнищах кору.

   Причиною виникнення спалаху є відсутність   імунітету проти кору у першого хворого.

  Всього з початку року на Кіровоградщині зареєстровано 295 вірусологічно підтверджених випадків кору, 124 випадків у дітей та 3 випадки у вагітних жінок.

  Всього в Україні в 2018 році зареєсторовано 31 954 випадків кору, з них – 59,5 % дітей. Всього в Україні від кору померло 14  людей, з  них 10 дітей і 4 дорослих. Останній летальний випадок зареєстрований на минулому тижні у Львівській області, коли від ускладнень кору померла 3-річна дитина, яка буда не щеплена.

  Єдиним надійним захистом від кору є своєчасна імунізація проти кору. На даний час всі заклади охорони здоров’я Кіровоградщини  забезпечені вакциною проти кору. В області в наявності 22 100 доз вакцини КПК.

 Заступник директора                                     Оперчук Н. І.

 Лікар епідеміолог                                            Головань А. Ю.

 

 

 

 

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua.

885 Переглядів