• 28.04.2024

Про виявлення збудників лептоспірозу

Жов 10, 2018

       ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» в 2018 році продовжує моніторингові дослідження гризунів, як джерела та переносників збудників особливо небезпечних інфекцій.

     Лабораторією особливо небезпечних інфекцій після проведення серологічних досліджень встановлено, що в 3 екземплярах гризунів, які відловлені в лісосмузі на в’їзді в смт.Компаніївка виявлено збудники лептоспірозу Leptospira Grippotyphosa,  Leptospira Pirogenes, Leptospira Pomona та в одному екземплярі гризуна виявлено Iersinia Enterocolitica.

      Лептоспіроз – гостра інфекційна хвороба з групи зоонозів, яка перебігає з гарячкою, загальною інтоксикацією, ураженням нирок, печінки, серцево-судинної, нервової систем, геморагічним синдромом та відноситься до особливо небезпечних інфекцій. Носіями лептоспір можуть бути дикі та домашні тварини в тому числі мишовидні гризуни.

      Результати досліджень направлені до Компаніївської районної державної адміністрації для організації проведення дератизаційних заходів (боротьби з гризунами) з метою попередження захворювань людей на лептоспіроз. Також по даному факту проінформовано Головне управління Держпродспоживслужби згідно Регламенту взаємодії.

 

 

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua.

824 Переглядів