• 29.04.2024

Авто Dacia Duster від ВООЗ: «Вакцинація у регіонах»

Кві 20, 2023

ДУ "Кіровоградський обласний центр контролю та профiлактики хвороб МОЗ України" отримав новий автомобіль Dacia Duster від Всесвітньої організації охорони здоровʼя World Health Organization (WHO) у партнерстві з Європейським Союзом, за ініціативи Міністерства охорони здоров’я України Міністерство охорони здоров'я України.

Автомобіль передали для проведення вакцинальної кампанії проти COVID-19 та рутинної імунізації в Україні та заходів з вакцинації населення, щоб забезпечити більш легкий доступ до щеплення проти вакцинокерованих хвороб вразливим групам населення, маломобільним людям, внутрішньо переміщеним особам, людям похилого віку, а також тим, хто проживає у віддалених районах Кіровоградської області.

Автомобіль буде використовуватись для здійснення заходів з посилення рутинної вакцинації, імунопрофілактики COVID-19 та епідеміологічного нагляду за інфекційними хворобами, яким можна запобігти шляхом вакцинації.

«Особливо під-час воєнного стану існують загрози виникнення інфекційних захворювань, тому центр перейшов на посилений режим епіднагляду за вакцинокерованими захворюваннями, в тому числі, з тими, які пов'язані з переносниками інфекцій. Імунопрофілактика дуже важлива для населення»-наголосила Генеральний директор ДУ "Кіровоградський обласний центр контролю та профiлактики хвороб МОЗ України"  Надія Оперчук.

Висловлюємо подяку Міністерство охорони здоров'я України за допомогу та підтримку від ВООЗ World Health Organization (WHO) та ЄС щодо вирішення питання Національної програми імунізації.