• 29.04.2024

23 квітня – Всеукраїнський день психолога

Кві 23, 2023

Як відомо, іноді людині важко утримати тягар проблем на своїх плечах, і вона може втратити надію, віру в себе, а найголовніше – своє здоров'я. Уникнути цього нам допомагають мудрі поради досвідчених фахівців – психологів.

Один з видатних психологів минулого століття Жан Піаже передбачив, що в ХІХ столітті психологія стане однією з провідних наук. Судячи з усього, його прогноз починає збуватися. Це висловлювання прозвучить ще більш знаково, якщо згадати, що офіційне визнання психологія отримала менше півтора століть тому.

Історія свята

У 1879 році німецький психолог Ст. Вундт відкрив у Лейпцигу першу лабораторію експериментальної психології. З того часу психологія накопичила безліч унікальних фактів і даних, які свідчать про те, що знання людини про себе, розуміння своїх потреб змінюють її стан і почуття. Психологію можна назвати наукою, що спостерігає за людиною через пізнання.

Впродовж останнього століття психологія пройшла стрімкий шлях розвитку. Вона була офіційно визнана як наука в 1879 році.

Поява Всеукраїнського дня психолога теж цілком виправдана, оскільки в Україні психологія є однією з ключових наук. Сьогодні психологи працюють не тільки в медичних закладах, а й у навчальних, на підприємствах, відкривають приватні кабінети, оскільки вирішення психологічних проблем людини вважається базовим у процесі її особистісного становлення.

В будь-якій важкій ситуації ми звертаємося за допомогою до фахівців. Слід пам’ятати, що кожен психолог, який консультує людей, бере на себе величезну відповідальність. Адже від його особистої майстерності і знань багато в чому залежить результат консультування, а значить і здоров'я, а часом і життя клієнта.

Ми вітаємо психоголів з професійним святом і дякуємо за те, що вони розділяють чужі проблеми, горе і радості, а також допомагають іншим знаходити себе в цьому житті.