• 29.04.2024

Заходи в період проведення Українського тижня імунізації з 24 по 30 квітня 2023 року

Кві 29, 2023

В м. Олександрії, Олександрійському та Петрівському районах профілактичні щеплення населенню, в т.ч. внутрішньопереміщеним особам, проводяться в амбулаторіях загальної практики сімейної медицини КП «ЦПМСД м.Олександрії» ОМР, в амбулаторіях та ФАПах КНП «ЦПМСД ОМР» та КНП «Петрівський ЦПМСД » ПСР.

В період Українського тижня імунізації з 24 по 30 квітня 2023 року фахівці центрів первинної медико-санітарної допомоги м.Олександрії, Олександрійського та Петрівського районів  активно проводять профілактичні щеплення дорослим та дітям наявними вакцинами для рутинної імунізації та проти COVID-19. Під час імунізації вручаються Пам’ятки з популяризації імунопрофілактики, проводяться бесіди з відмовниками.

Фахівці відділення епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних хвороб продовжують активну інформаційно-просвітницьку роботу серед населення громад 27.04.2023 року в газеті «Олександрійський тиждень» вийшла стаття завідувача відділення епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних хвороб  Ольги Чабан  «Краще запобігти, ніж захворіти», в якій висвітлено питання про те, що необхідно знати про інфекції, яким можна запобігти завдяки проведенню щеплень за віком ( це туберкульоз, вірусний гепатит В, кашлюк, дифтерія, правець, поліомієліт, гемофільна інфекція, кір, епідемічний паротит, краснуха).