• 29.04.2024

Активно триває сatch-up кампанія з вакцинації проти кору

Сер 30, 2023

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук разом із фахівцями відділу імунопрофілактики ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» взяла участь у селекторній нараді щодо статусу реалізації наздоганяючої вакцинальної кампанії КПК.

Під час заходу проаналізували стан реалізації «catch-up» (наздоганяючої) кампанії з вакцинації проти кору, епідемічного паротиту та краснухи серед дитячого населення, відповідно до затверджених регіональних Планів.
Станом на 26 серпня 2023 року в Кіровоградській області виконано 2592 щеплень (26.6%) із запланованих 9952 щеплень, визначених під час мікропланування.
Наголосили на необхідності проведення роботи із надавачами медичних послуг щодо коректного та своєчасного внесення даних у ЕСОЗ.
З метою покращення показників охоплення щепленнями дітей проти кору, епідеміологічного паротиту та краснухи необхідно активізувати роботу з надолужування щеплень та забезпечити доступність до послуг вакцинації усіх підлягаючих контингентів, у тому числі й внутрішньо переміщених осіб.