• 29.04.2024

Необхідні щеплення для дорослих та дітей

Вер 5, 2023

В області для своєчасного виконання заходів рутинної імунізації в повному обсязі проводять  профілактичні щеплення дітям першого року життя, дошкільного та шкільного віку, цільовим групам дорослого населення в пунктах щеплень лікувально-профілактичних закладів.

На сьогодні під особливою загрозою опинилися діти, які не мають необхідних профілактичних щеплень або щеплені з порушенням Календаря, – їх в Україні доволі багато. Разом із батьками вони тікають від видимої загрози – війни.

Водночас є загрози невидимі. Такі інфекційні захворювання, як поліомієліт, туберкульоз, гепатит В, кір, краснуха, епідемічний паротит, дифтерія, кашлюк, правець, можуть поширюватись дуже швидко і загрожувати вашій дитині.

Якщо перебуваєте на території нашої області, зверніться до найближчого медичного закладу: КНП ЦПМСД, КНП АЗПСМ для надолуження графіка вакцинації.

Для дорослого населення існує великий ризик інфікування та розвитку правця в період польових робіт.

З метою попередження інфекцій, керованих засобами специфічної профілактики, залишаються актуальні питання імунізації в умовах війни, які є питанням національної безпеки, оскільки здоров’я кожного залежить від рівня охоплення щепленнями всього населення області.

Основним профілактичним заходом усіх вакцинокерованих інфекцій є специфічна імунопрофілактика, тому вакцинація вкрай важлива як для дітей, так і для дорослих.

Не нехтуйте вакцинацією! Прості речі рятують життя!