• 28.04.2024

Моніторинговий візит головної державної санітарної лікарки області до спільної точки ЮНІСЕФ

Вер 7, 2023

Головна державна санітарна лікарка області Надія Оперчук 6 вересня 2023 року у межах моніторингового візиту відвідала Комунальний позашкільний навчальний заклад «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості».

У спільній точці ЮНІСЕФ Надія Оперчук при спілкуванні з батьками та дітьми розповіла про необхідність проведення вакцинації проти кору, паротиту та краснухи дитячого населення області, в тому числі внутрішньо переміщених осіб. У ході зустрічі учасникам роздали тематичні листівки та плакати та пояснила нагальні питання профілактики інфекційних захворювань шляхом імунізації.

Головна державна санітарна лікарка області звернула увагу присутніх на протипоказання до вакцинації КПК та випадки несприятливих подій після застосування вакцини внаслідок недотримання правил техніки імунізації або проведення щеплення дітям, які мають хронічні захворювання, імунодефіцитні стани та тимчасові медичні протипоказання.

За сім місяців 2023 року в області вакцинацію проти кору отримали 3725 дітей, що становить 60, 4% від річного обсягу. Ревакциновано проти цієї інфекції 5508, що становить 57, 5%. Зокрема, отримали щеплення проти кору 802 дитини внутрішньо переміщених осіб.