• 28.04.2024

Профілактика сказу – пріоритетне завдання сьогодення

Жов 6, 2023

Помічники лікарів-епідеміологів відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних хвороб Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб Ірина Бондар та Людмила Петухова відвідали травматологічний пункт міської лікарні швидкої медичної допомоги у Кропивницькому.

Зустрілися з медичними працівниками, які надають меддопомогу та здійснюють прийом осіб, котрі постраждали від травмувань (покусів) тваринами.

Під час зустрічі обговорили питання взаємодії ЦКПХ та лікарні у питаннях організації антирабічної допомоги населенню міста, зокрема щодо забезпечення імунобіологічними препаратами (антирабічна вакцина та імуноглобулін), а також спільного контролю за суворим дотриманням постраждалими призначеного курсу лікування.

Нагадаємо, що зазвичай курс антирабічних щеплень складається із 5 щеплень антирабічною вакциною. У випадках покусів, нанесених дикими тваринами або будь-якими тваринами із лабораторно підтвердженим сказом, за призначенням лікаря, постраждалій особі разом із вакциною вводять антирабічний імуноглобулін.