• 15.05.2024

У Кропивницькому завершився цикл тренінгів по темі «Холодовий ланцюг та управління вакцинами»

Лис 23, 2023

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук разом із регіональним консультантом ЮНІСЕФ вручили сертифікати 40 медичним працівникам, відповідальних за вакцинацію, які взяли участь у тренінгу на тему ефективного управління вакцинами та холодовим ланцюгом.

Навчання організоване Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) спільно з Кіровоградським обласним центром контролю та профілактики хвороб та департаментом охорони здоров`я Кіровоградської ОВА за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та ініціативи COVAX.

Навчали медичних працівників КНП «ЦПМСД №1 та № 2 м. Кропивницького» Кропивницької міської ради, КНП «АЗПСМ» Кропивницької міської ради», КНП «Олександрівський ЦПМСД», КНП «ЦПМСД Компаніївської селищної ради Кіровоградської області», КНП «ЦПМСД Гурівської сільської ради», КНП «ЦПМСД Катеринівської сільської ради Кропивницького району», КНП «Новгородківської селищної ради «ЦПМСД», КНП «Знам’янський міський ЦПМСД» Знам’янської міської ради, КНП «ЦПМСД Долинської міської ради», КНП «Кетрисанівський ЦПМСД» Кетрисанівської міської ради та КНП «ЦПМСД №2» Лисичанської міської ради.

ЮНІСЕФ підтримує систему охорони здоров’я, допомагаючи поліпшенню умов зберігання вакцин шляхом заміни звичайних холодильників, які використовувалися донедавна, на спеціалізоване обладнання з надійним температурним моніторингом. Нове обладнання відповідає міжнародним стандартам і рекомендованим ВООЗ та ЮНІСЕФ.

Окрім того, ЮНІСЕФ навчає медичний персонал використовувати це обладнання та знайомить із кращими міжнародними практиками управління вакцинами.

Всього за жовтень та листопад було проведено 7 тренінгів в м. Кропивницький, м. Олександрія, м. Голованівськ та м. Новоукраїнка. Успішно завершили навчання 350 лікарів та медичних сестер, відповідальних за проведення щеплень в Кіровоградській області.