• 28.04.2024

БПР: «Актуально про грип. Основи епідеміології, клініки, лабораторної діагностики та заходи профілактики»

Лис 28, 2023
Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук разом із лікарем-епідеміологом відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних хвороб Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб Микола Молодченко, завідувачкою відділу імунопрофілактики центру Наталією Дьяченко та лікаркою-вірусологинею вірусологічної лабораторії відділу дослідження біологічних факторів установи Іриною Кучеренко провели майстер-клас із безперервного професійного розвитку (БПР) на тему: «Актуально про грип. Основи епідеміології, клініки, лабораторної діагностики та заходи профілактики».
За словами Надії Оперчук, грип є потенційно серйозним захворюванням, яке може призвести до госпіталізації, а іноді навіть до смерті. Мільйони людей хворіють на грип, сотні тисяч людей госпіталізуються, а від тисяч до десятків тисяч людей помирають від ускладнень грипу по всьому світу.
Під час майстер-класу була також представлена наступна інформація:
* Актуально про грип.
* Показники захворюваності.
* Історія пандемій, походження.
* Сучасна епідемічна ситуація з грипу у світі, Європейському регіоні та в Україні тощо.
У навчанні взяли участь керівники відділів інфекційного контролю, лікарі-координатори закладів охорони здоров’я та центрів контролю та профілактики хвороб багатьох областей України, керівники центрів первинної медико-санітарної допомоги, лікарі загальної практики – сімейні лікарі, лікарі закладів/установ соціального захисту населення та інші відповідальні особи.
Після завершення майстер-класу запрошені до участі мали змогу пройти тестування та отримати сертифікати.