• 29.04.2024

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області привітала обласну універсальну наукову бібліотеку імені Дмитра Чижевського з 125-річчям

Лют 15, 2024

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук привітала із 125-річчям від дня заснування обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського.

У вітаннях взяли участь представники міністерства культури України, обласної та міської влади, громадськості, інші шановані гості.

«Це значна подія, до якої ми хочемо приєднатися. Ваш ювілей – це гарний привід об’єднатися з вами душею та серцем. А наш подарунок – ікона Божої Матері Остробрамської – нехай стане символом нашої багаторічної дружби. Ця ікона є захистом та оберегом від усього темного та злого. Вона захищає від проблем та небезпеки, тож нехай стане вашим надійним оберегом, особливо у такий складний воєнний час», – зазначила Надія Оперчук.

Головна державна санітарна лікарка області подякувала тим, хто трудиться у бібліотеці, та тим, хто відвідує заклад.

У свою чергу Валентина Животовська відзначила багаторічну плідну співпрацю з Надією Оперчук та колективом ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», особливо – втілення в життя академії здоров’я.

Довідково: ОУНБ імені Чижевського – одна з найстаріших в Україні та найбільша за обсягом фондів книгозбірня області.

Нині її книжковий фонд становить майже 800 тисяч примірників 43 мовами світу. Лише торік книгозбірню відвідали понад 180 тисяч людей.

Офіційно відкрита 15 лютого 1899 року як перша Єлисаветградська громадська бібліотека.