• 29.04.2024

«Ми «ЗА» вакцинацію!»: урок здоров’я для молодших школярів

Лют 29, 2024

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук провела відкритий урок здоров’я «Ми «ЗА» вакцинацію!» для молодших школярів комунального закладу «Ліцей імені Тараса Шевченка Кропивницької міської ради».

Разом із фахівцями Центру контролю та профілактики хвороб за участі завучки закладу Оксани Павленко розповіли учням щодо необхідності робити щеплення та яких інфекцій можна запобігти завдяки вакцинації.
Надія Оперчук розповіла про кір та за допомогою наочності показала, до яких негативних наслідків може призвести це захворювання; наглядно познайомила з Національним календарем щеплень та деталізувала необхідність імунізації.
Школярі отримали в подарунок тематичні розфарбовки, олівці та фломастери, книжечки «Лілі, яка потоваришувала з вірусами», «Кір: швидкий і небезпечний».
Зустріч із юними ліцеїстами провели в межах проєкту «Захистись!».
Матеріал підготовлено у рамках проєкту Українського Католицького Університету (УКУ) за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Бельгії. Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію УКУ, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) або уряду Бельгії.