• 28.04.2024

Ми «ЗА» вакцинацію: ще один відкритий урок провели у кропивницькому ліцеї

Бер 5, 2024

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук провела третій відкритий урок здоров’я у межах проєкту «Захистись!».

Захід відбувся у комунальному закладі «Ліцей імені Тараса Шевченка Кропивницької міської ради» для учнів початкової школи.

Надія Оперчук із фахівцями Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб і з завідувачкою закладу Оксаною Павленко провели роз’яснювальну роботу про необхідність імунізації згідно з Національним календарем щеплень.

Головна державна санітарна лікарка області передала школярам книжечки «Лілі, яка потоваришувала з вірусами», брошури для їхніх батьків «Кір: швидкий і небезпечний» та тематичні розфарбовки про важливість щеплень; розповіла про кір та інші інфекції, профілактику інфекційних захворювань.

Школярі старанно працювали, відповідали на запитання, що таке імунітет та навіщо робити щеплення, а також висловлювали власні думки щодо практичних дій, спрямованих на підтримку здорового способу життя.

Матеріал підготовлено у рамках проєкту Українського Католицького Університету (УКУ) за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Бельгії. Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію УКУ, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) або уряду Бельгії.