• 29.04.2024

Інформаційна кампанія для медиків та партнерів на пологах акушерсько-неонатального стаціонару КНП «Міська лікарня швидкої медичної допомоги» Кропивницької міської ради»

Бер 21, 2024

Завідувачка відділу імунопрофілактики Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталя Дьяченко провела просвітницьку роботу серед медиків та партнерів на пологах в акушерсько-неонатальному стаціонарі КНП «Міська лікарня швидкої медичної допомоги» Кропивницької міської ради».

У межах інформаційної кампанії «Так! Ми можемо подолати туберкульоз», присвяченій місячнику до Всесвітнього дня боротьби туберкульозу, розповіла про те, що і на сьогодні проблема стосовно туберкульозу залишається актуальною як для України, так і Кіровоградщини. В цілому в Україні відмічається зростання захворюваності серед дітей віком 0-14 років на 40,5% порівняно з аналогічним періодом 2022 року – це вказує на збільшення кількості прихованих резервуарів інфекції серед дорослих, які передають інфекцію дітям. Кіровоградська область – у трійці лідерів за найбільшими показниками захворюваності на туберкульоз.
Наталя Дьяченко розповіла про шляхи інфікування туберкульозом, групи ризику та основні симптоми захворювання й наголосила, що сучасні методи лікування туберкульозу дозволяють швидко та якісно долати цю інфекційну недугу й роздала тематичні буклети та ліфлети.
В індивідуальних бесідах наголошувала на першочерговій важливості вакцинації БЦЖ новонароджених, яка є надійним захистом від туберкульозу.