• 29.04.2024

Виїзні мобільні пункти здоров’я «Захистись!» працювали протягом січня, лютого та березня 2024 року

Бер 20, 2024

Виїзні мобільні пункти здоров’я «Захистись!» працювали протягом січня, лютого та березня 2024 року
Кір - одна з найзаразніших інфекцій та одна з головних причин дитячої смертності у світі. Вірогідність заразитися кором для невакцинованої людини, яка контактувала з хворим на кір, становить 90%.
У межах проєкту «Захистись!» протягом січня, лютого та березня 2024 року проводилась роз’яснювальна робота із батьками дітей задля збільшення їхньої обізнаності щодо вакцинації проти кору, що сприятиме зростанню кількості вакцинованих дітей та дорослих.
У групі ризику захворіти на кір та мати тяжкі ускладнення перебувають діти до п’яти років, тому батьки мають ставитися до цього дуже відповідально. Захистити свою дитину від кору можливо і простіше, аніж лікувати цю хворобу та боротися з тяжкими ускладненнями.
Від кору захищають дві дози вакцини: КПК в один рік (перша доза) та в шість років (друга доза). Якщо ж планове щеплення пропущене, необхідно зробити його за першої ж можливості.
Матеріал підготовлено у межах проєкту Українського Католицького Університету (УКУ) за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Бельгії. Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію УКУ, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) або уряду Бельгії.