• 29.04.2024

Фахівці Центру провели практичний захід із фіт-тестування для медпрацівників СНІД-центру

Бер 20, 2024

До Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом фахівці Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб провели захід із фіт-тестування для медичних працівників КНП «Кіровоградський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом Кіровоградської обласної ради».

Враховуючи надлегкий (аерогенний) шлях передавання збудника туберкульозу, медичні працівники наражаються на значний ризик інфікування, у зв’язку із контактами з пацієнтами із недіагностованим туберкульозом.

Забезпечення заходів профілактики туберкульозу серед медичних працівників, є одним із основних компонентів інфекційного контролю в закладах охорони здоров’я всіх рівнів надання медичної допомоги.

Контагіозність пацієнта з туберкульозом безпосередньо пов’язана з кількістю інфекційного аерозолю, який викидається в повітря під час респіраторних актів хворого (кашлі, чиханні) та містить збудник туберкульозу.

Індивідуальний захист органів дихання працівників має мінімізувати проникнення до дихальних шляхів часточок, що можуть містити інфекційний агент. Це забезпечується використанням респіраторів класу захисту FFP2 і FFP3.

Під час проведення фіт-тестування медичні працівники СНІД-центру відпрацювали правила одягання та знімання респіраторів та впевнилися, що модель респіраторів, які вони використовують, підходить їх індивідуальним параметрам обличчя та надійно захищають від інфікування збудником туберкульозу.