• 29.04.2024

Інтерв’ю «Суспільному Кропивницький» Надії Оперчук щодо епідемічної ситуації з грипу, ГРВІ та COVID-19

Бер 21, 2024

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук надала інтерв’ю журналістам ТБ «Суспільне Кропивницький» щодо епідемічної ситуації з грипу та ГРВІ, а також COVID-19.

За словами Надії Оперчук, епідситуація на Кіровоградщині стабільна.

«Епідемічний поріг захворюваності в області на грип, ГРВІ та COVID-19 не перевищено та перебуває на позначці мінус два з половиною відсотки до епідемічного порогу. Що стосується захворюваності на COVID-19, щотижня ми фіксуємо випадки нових захворювань серед пацієнтів на усіх територіях, але при цьому рівень захворюваності не зростає. Минулого тижня на COVID-19 захворіли 44 жителі області: 40 дорослих та 4 дітей, це на три випадки менше, ніж на попередньому тижні, коли було зафіксовано 47 випадків», – зазначила головна державна санітарна лікарка Кіровоградщини.

Надія Оперчук додала, що всі хворі мають легкий та середньої тяжкості перебіг недуги та перебувають на амбулаторному лікуванні під наглядом лікаря-інфекціоніста чи свого сімейного лікаря.

В області на постійній основі діє 95 пунктів профілактичних щеплень від COVID-19 у всіх територіальних громадах, а також три центри масової вакцинації тож її можна пройти в будь-якому з них.

Від часу початку вакцинальної кампанії в області виконано 801 тисячу 267 профілактичних щеплень від COVID-19, майже 9 тисяч із них це діти та підліти до 17 років. Найкраща ситуація з охопленням щепленнями у Кропивницькому, де хоча б одну дозу отримали 73,3 відсотка населення.