• 27.04.2024

Тренінг для тренерів «Холодовий ланцюг та логістика вакцин»

Бер 28, 2024

Фахівці відділу імунопрофілактики Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб Крістіна Балаєвич та Лідія Бондарєва пройшли навчання щодо дотримання холодового ланцюга та логістики вакцин.

Захід проведено 26-27 березня в Києві Міністерством охорони здоров’я України спільно з Дитячим Фондом ООН ЮНІСЕФ за участі національних експертів та міжнародних партнерів.

Обговорили програму імунізації в Україні, результати та виклики, управління залишками вакцин, моніторинг програми імунізації, особливості зберігання вакцини та моніторинг температури.

Ознайомились з особливостями використання пристрою моніторингу температури для холодової кімнати «Дистанційний контроль температури (RTMS)», а також температурним картографуванням холодової кімнати.

Окремим питанням було винесено планування потреби у вакцинах, щеплення дітей з «нульовою» дозою та розподіл вакцин за системою Pull та Push.

На завершення тренінгу учасники розробили контрольний список для моніторингу холодового ланцюга серед закладів охорони здоров`я та план проведення каскадних тренінгів для надавачів медичних послуг у квітні.