• 29.04.2024

В Україну доставили 108 тисяч доз вакцини проти кору, паротиту і краснухи (КПК) для проведення безоплатних щеплень для дітей

Кві 2, 2024

Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб спільно із Міністерство охорони здоров'я України інформує:
Вакцину бельгійського виробництва на підтримку Національної програми з імунізації в Україну доставив Дитячий фонд ООН (UNICEF Ukraine) за підтримки Уряду Японії та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID Ukraine - USAID Україна).
Кір – небезпечна інфекційна хвороба, яка є загрозою для невакцинованих дітей та дорослих. Вона передається повітряно-крапельним шляхом і є надзвичайно заразною.
Щеплення — безоплатні та дозволяють сформувати специфічний імунітет або в разі хвороби перенести її легше та уникнути таких ускладнень, як пневмонія, отит (вушна інфекція), енцефаліт (запалення мозку), паненцефаліт (захворювання головного мозку).
Ліків проти кору не існує, тому вакцинація — єдиний засіб захисту проти захворювання у світі.
Кожна дитина має отримати дві дози вакцини КПК — у 12 місяців та в 6 років.
Зберігання та доставка в регіони вакцини, отриманої від міжнародних партнерів як гуманітарну допомогу, відбувається за підтримки проєкту #SAFEMed, USAID Україна — «Безпечні та доступні ліки для українців».