• 26.04.2024

Зустріч з майбутніми медиками

Лют 20, 2020

     “COVID-19” –  таку назву дали коронавірусної інфекції 2019-nCoV. Це новий вірус для світу, який спричиняє розвиток гострих респіраторних захворювань у людей та може передаватися від людини до людини. Цей вірус уперше був ідентифікований під час розслідування спалаху в м. Ухань, Китай, у грудні 2019 року», – так  Надія Оперчук, в.о. директора ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України», координатора КПН «Регіональний центр громадського здоров’я КОР»розпочала зустріч із студентами Донецького медичного університету, Кропивницького медичного коледжу та Кіровоградського технічного університету.

Exif_JPEG_420

     Впродовж зустрічі лікар розповіла про походження самого коронавірусу,  озвучила оперативні дані щодо стану захворюваності і поширеності COVID-19 в світі.

     Зустріч відбувалась в день, коли до України прибув літак із евакуйованими з Китаю українцями та іноземними громадянами.

     «Хочу наголосити, усі евакуйовані з Китаю, екіпаж літака та особи, що їх супроводжували здорові, почуваються задовільно. Жодних симптомів ГРВІ у них немає. Далі 45 українців та 27 іноземних громадян, екіпаж літака та особи, що супроводжували прибулих, будуть доставлені транспортом ДСНС України до медичного центру Національної гвардії України «Нові Санжари» у Полтавській області», – сказала Надія Оперчук.

     При цьому лікар в котре нагадала, про алгоритми дії медичних працівників та розповіла як пересічним громадянам вберегтися від коронавірусної інфекціїCOVID-19 та  вести здоровий спосіб життя.

     Блок   «запитання – відповіді» цього разу був доволі короткий. Студенти отримали максимальний обсяг доступної на сьогодні інформації, а  вийшовши з аудиторії на експертному рівні дискутували про особливості  підходів до діагностування та лікування  COVID-19.

     Зустріч  відбулась за сприяння  ОУНБ ім. Чижевського.

 

 

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua

716 Переглядів