• 27.04.2024

Свято Івана Купала

Лип 6, 2021

В ніч з 6 на 7 липня відзначається давнє народне свято – Івана Купала. З цим днем здавна було пов’язано ряд традицій та звичаїв, багато з яких дійшло до наших днів. Так, на Івана Купала прийнято влаштовувати масові купання, ігри, палити багаття. За часом Іванів день збігається з православним Різдвом Іоанна Предтечі.

                      

 

Нагадуємо, що на сьогоднішній день карантин попри послаблення й досі діє, тому закликаємо не порушувати встановлені обмеження.

 

Та все ж таки для того, щоб святкування Івана Купала відбулося без пригод, необхідно притримуватися простих правил безпеки.

 

Обережність в Іванів день:

Що стосується вогню, то слід пам’ятати, що причиною лісової пожежі може стати кинутий сірник, недопалок або недбало погашене багаття. Тому, місце, де планується розводити багаття слід обкопати, тримати поряд воду і не залишати вогнище без нагляду. Слід пам’ятати, і про те, що розводити багаття можна лише у місцях, де відсутній хвойний молодняк.

Під час відпочинку на воді слід приділити увагу:

  • правильному вибору і облаштуванню місця для купання;
  • слід уникати води з швидкою течією і не плавати на одиниці;
  • ні в якому випадку не можна заходити у воду в нетверезому стані;
  • слід утриматись від дальніх запливів: переохолодження – головна причина трагічних випадків;
  • не можна влаштовувати ігри під час купання – хватати за шию, підтоплювати один одного тощо.

 

Вирушаючи відпочивати у місця з підвищеним рівнем небезпеки, а саме на річку, ставок чи на відпочинок близь вогнища, головною умовою дозвілля є посилена увага та відповідальність.

 

P.S. Нехай це чарівне та запальне свято принесе вам диво у життя

1 590 Переглядів