• 29.04.2024

Лабораторія ОНІ забезпечує дослідження об’єктів навколишнього середовища на холерний вібріон

Чер 21, 2023

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» забезпечує щоденний моніторинг та лабораторне дослідження на холеру.

На даний час посилено епідеміологічний нагляд за холерою, проводиться епідрозслідування кожного випадку кишкової інфекції, постійно проводиться санітарно-освітня робота, роз’яснювальна, попереджувальна тощо. Лабораторії Центру забезпечені всім необхідним для проведення лабораторних досліджень на холеру як з води навколишнього середовища, так і від людей.

Лабораторія ОНІ (особливо-небезпечних інфекцій) здійснює діагностику холери бактеріологічним методом, методом ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції), ІХА (імунохроматографічного аналізу) та, як допоміжним, – серологічним методом у лабораторних умовах. Основним методом дослідження залишається бактеріологічний.

Станом на сьогодні проведено 70 досліджень проб води річкової та стічної на усіх адміністративних територіях області. Збудник холери (холерний вібріон) не виявлено.