• 28.04.2024

Нарада щодо незадовільних показників виконання catch-up кампанії з вакцинації проти кору, епідемічного паротиту та краснухи

Вер 6, 2023

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук разом директором департаменту охорони здоров`я Кіровоградської ОВА Олегом Рибальченком, фахівцями відділу імунопрофілактики ДУ «Кіровоградський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», керівниками закладів охорони здоров`я, директорами ФОПів, лікарями загальної практики – сімейної медицини та іншими відповідальними 6 вересня 2023 року провели нараду щодо незадовільних показників виконання catch-up кампанії на Кіровоградщині.

З 17 липня в Україні, розпочалася «наздоганяюча» кампанія з вакцинації проти кору, епідемічного паротиту та краснухи дітей віком 2-17 років.

Станом на 02.09.2023р в області виконання плану «catch-up» кампанії з вакцинації проти кору, епідемічного паротиту та краснухи серед дитячого населення становить лише 31%.

Заклади охорони здоров’я області забезпечені достатньою кількістю вакцини з профілактики кору.

Залишок КПК-вакцини станом на 01.09.2023 року становить 7237 доз.

З метою нарощування темпів виконання плану «наздоганяючої» catch-up кампанії проти кору, епідемічного паротиту та краснухи фахівцям районних відділів та відділень ДУ «Кіровоградський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» доручили з 06.09. до закінчення catch-up кампанії проводити моніторингові візити з наданням кураторської підтримки у заклади охорони здоров`я.