• 29.04.2024

Фахівців ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» щепили від грипу

Жов 27, 2023

Сьогодні щеплення отримали майже 100 працівників центру. З них 50 – у місті Кропивницькому, інші – у структурних підрозділах на всіх адмінтериторіях. Лікарі, помічники лікарів, епідеміологи, інфекціоністи, лаборанти та працівники адміністративного управління отримали щеплення проти сезонного грипу корейською вакциною GC FLU, яка надійшла до установи в якості гуманітарної допомоги.

Грип – гостре респіраторне вірусне захворювання з крапельним механізмом передачі, яке характеризується гострим початком, переважним ураженням верхніх дихальних шляхів і загальною інтоксикацією. Збудники хвороби – віруси, за типом вірусу А, В, С.
Джерелом інфекції є хвора людина або вірусоносій. Механізм передачі – повітряно-крапельний. Зараження відбувається під час вдихання найдрібніших крапельок слизу з вірусом, що потрапляють у навколишнє середовище від хворих.
Щорічна вакцинація сезонними вакцинами є ефективним засобом для захисту організму від вірусів грипу. Вакцина захищає від актуальних штамів грипу, є безпечною і ефективною.
Вакцинуватися можна впродовж усього сезону, що посилює здатність організму протистояти грипу.
Наразі в аптечній мережі області можна придбати вакцину проти сезонного грипу VAXIGRIP TETRA та GC FLU за попереднім замовленням.
Пам’ятайте: вакцинація убезпечить вас від важкого перебігу хвороби, госпіталізації чи смерті. Записуйтеся на щеплення, щоб вберегти своє життя і здоров’я, а також людей поруч.