• 29.04.2024

Відновлення та збереження психічного здоров’я – одне з основних завдань у воєнний час

Жов 27, 2023

Державна установа «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» підписала меморандум із Центром психологічної допомоги військовим і правоохоронцям «Української асоціації арт-терапії». Розпочато цикл занять зі спеціального курсу «Психологічне та фізичне здоров’я в умовах війни».

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук зазначила на вступному занятті з арт-терапії: «Постійний стрес в умовах війни призводить до професійного вигорання». Важливість відновлення в умовах війни, особливо психологічно та ментального здоров’я є запорукою успішної роботи працівників та виконання ними професійної справи.
З метою відновлення та збереження психічного здоров’я щоп’ятниці представники «Української асоціації арт-терапії» проводитимуть психологічні розвантаження працівників нашої установи. Сьогоднішня тема спецкурсу – «Окремі аспекти професійного вигорання та деформації в умовах воєнного стану».
Заняття провели представник Центру психологічної допомоги військовим і правоохоронцям громадської організації «Українська асоціація арт-терапії» Рустам Тараненко та старший інспектор Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції в регіоні Микола Сульжук.
Теоретичні знання закріпили, виконуючи практичні завдання.