• 28.04.2024

Фахівці Центру провели заходи з питань профілактики ГРВІ в Устинівській територіальній громаді

Бер 7, 2024

Тривають комунікаційні заходи з питань профілактики грипу, ГРВІ та важливості вакцинації проти грипу і COVID-19 на території Устинівської територіальної громади.

Помічниця лікаря-епідеміолога Устинівського відділення Кропивницького райвідділу Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб Оксана Новоженцева спільно зі старшою медичною сестрою КНП «Устинівський ЦПМСД Устинівської селищної ради» провели просвітницьку роботу.

Лікарям КНП «Устинівська лікарня Устинівської селищної ради » та КНП «Устинівський ЦПМСД» передали для використання в роботі брошури – поради щодо ефективної комунікації для медичних працівників «Як спілкуватися з пацієнтами про вакцинацію від COVID-19».

Довіра пацієнтів у спілкуванні з лікарем допоможе подолати недовіру до вакцин, що є головною загрозою глобальній охороні здоров`я. Пацієнтам медустанов нагадали про необхідність дбати про власне здоров`я заздалегідь.

Оксана Новоженцева провела бесіди з працівниками закладів торгівлі та пересічними жителями селища щодо профілактики та можливих ускладнень при інфекційних хворобах. Розповіла про перевагу отримання імунітету шляхом вакцинації, мотивуючи власним прикладом отримати курс щеплень від грипу та COVID-19.