• 29.04.2024

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області – про вміст пилу у повітрі

Кві 1, 2024

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук надала інтерв’ю "Точка доступу: новини Кропивницького", "CBN: Центральноукраїнське бюро новин" та "Суспільне Кропивницький" щодо дій фахівців центру контролю та профілактики хвороб під час проходження регіоном пилової бурі.

Фахівці Центру нині посилили моніторинг за якістю повітря, розповіла Надія Оперчук.

«Як правило, вміст пилу у повітрі вимірюють двічі на добу. Сьогодні такі вимірювання виконують щогодини на рівні людського зросту, а також на рівні другого, третього, четвертого і п’ятого поверхів», – зазначила головна державна санітарна лікарка.

За її словами, сьогодні, 1 квітня, станом на 14:00 годину в м. Кропивницькому не зафіксовано відхилень вмісту пилу у повітрі.

«Традиційно вимірюють концентрацію у повітрі вміст пилу, ангідриду сірчистого, діоксиду азоту, сажі, вуглецю оксиду та формальдегіду. Перевищень не зафіксовано», – зауважила Надія Оперчук.

Шановні мешканці! Слідкуйте за інформацією офіційних джерел. Висока концентрація пилу може вплинути на здоров’я людей, бо він є алергеном і може спровокувати алергічні реакції у тих, хто має схильність до алергічних проявів.

У разі, якщо вміст пилу у повітрі підвищиться, слід залишитись вдома та зачинити вікна.

.