• 28.04.2024

Участь у черговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Чер 17, 2021

          Вчора 16 червня 2021 року головний державний санітарний лікар Кіровоградської області Надія Оперчук доповідала на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій «Про заходи щодо стабілізації епідемічної ситуації з керованих інфекцій в області».

          На сьогодні в Кіровоградській області епідемічна ситуація з керованих інфекцій благополучна. До вакцинокерованих інфекцій в Україні відносяться 10 наступних інфекцій: а саме туберкульоз, поліомієліт, дифтерія, правець, кашлюк, краснуха, кір, епідемічний паротит, гемофільна інфекція та вірусний гепатит В.

          За словами Надії Оперчук, у 2020 році в Кіровоградській області не зареєстровано випадків захворювання на поліомієліт, дифтерію, правець, краснуху та гемофільну інфекцію. Захворювання на кашлюк та епідемічний паротит в останні роки носить спорадичний характер (реєструються поодинокі випадки). Також озвучувалась інформація щодо показників захворюваності по Кіровоградській області та України в цілому та скільки було про вакциновано дітей за 2020 рік та початок 2021 року.

          Приділялась значна увага вакцинуванню проти коронавірусної інфекції в Кіровоградській області та в Україні. Надавалась розгорнута статистична інформація у розрізі проведених щеплень проти COVID-19 за весь період починаючи з 24 лютого 2021 року та розподіл проведених щеплень за різними видами вакцин.

629 Переглядів