• 29.04.2024

Тренінг у Львові: про комунікації та комунікаційні стратегії для ЦКПХ

Вер 1, 2023

Начальниця відділу комунікації та інформаційно-роз’яснювальної роботи Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики (далі – ОЦКПХ) хвороб Наталія Копієвська та фахівчиня відділу Лариса Романюк узяли участь у п’ятиденному тренінгу, який відбувся у Львові.

Захід, що зібрав комунікаційників усіх областей України, організували Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Школа публічного управління Українського католицького університету та проєкт USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я».
Тренінг у Львові розпочався із виступу головного державного санітарного лікаря України Ігор Кузіна онлайн.

Стратегія Міністерства охорони здоров’я на сьогодні – покращення здоров’я кожного українця. Місія ОЦКПХ – стояти на захисті здоров’я українців, попереджати загрози, реагувати на спалахи захворювань та надзвичайні ситуації.
Фахівці центрів мають працювати з громадами та розв’язувати проблеми, пов’язані зі здоров’ям громадян, що трапляються у територіальних громадах. Правильно побудована комунікація ЦКПХ дозволяє керувати епідеміологічною ситуацією та уникати небажаних наслідків.

Серед цінностей ЦКПХ:
• здоров’я – понад усе;
• професіоналізм речників;
• доступність до інформації, прозорість та правдивість;
• стійкість та адаптивність.
Моніторинг та профілактика загроз, ефективне реагування, експертиза та знання, аналітичний підхід та доказова база – це причини довіряти ЦКПХ.
Під час тренінгу Наталія Копієвська презентувала комунікаційну ідею щодо вакцинації дітей проти кору на території Кіровоградської області, які варто фіналізувати до кінця нинішнього року.

Після завершення навчання представниці Кіровоградського ОЦКПХ отримали сертифікати, що засвідчують успішне проходження фахової (тематичної) школи «Комунікації та комунікаційні стратегії для центрів підтримки та профілактики хвороб».